Deittiprofiilin kirjoittaminen – näin onnistut!

Deittiprofiilin luominen seuranhakupalveluun on helppoa ja nopeaa. Rekisteröityminen on useimmilla sivustoilla ilmaista, perustiedot voit näpytellä kännykällä sisään, ja näin ilmoituksesi on esillä!

Ensimmäisen ja tärkein neuvo onkin: katso tältä sivustolta sopivan näköinen treffipalvelu, liity ja luo profiili! Sinulla ehkä on jo joku kelvollinen profiilikuva itsestäsi puhelimessa, tai ota sellainen nyt. Paras ilmoitus on sellainen joka on olemassa ja esillä, kuka sinut muuten löytäisi?

Deittipalvelut ovat kuitenkin eräänlainen markkinapaikka ja jotta ”mainoksesi” kiinnittäisi mahdollisimman monen huomion voit parantaa sitä välttää pahimmat ”turn offit” seuraavien vinkkien avulla:

Siitä puhe mistä puute

Ja nyt ei puhuta pelkästään ”siitä”. Ihmiset jotka etsivät rakkautta, puhuvat rakkaudesta, ja löytävät sen! Tuo rohkeasti esille että olet etsimässä elämänkumppania.

Ei ole myöskään noloa myöntää että etsii intiimiä kanssakäymistä, suoremmin sanottuna seksiseuraa. Sitä varten näitä erilaisia deittipalveluita on olemassa ja sen vuoksi siellä muutkin viettävät aikaa. Pelkän keskustelukumppanin tai kaverin löydät ehkä paremmin muiden harrastusten parista.

Kuvaile itseäsi sopivasti kehuen

Meihin suomalaisiin yhdistetään yleensä vaatimattomuus. Arvostamme tätä ominaisuutta myös muissa ja sen vuoksi itsensä markkinoiminen voi tuntua kovin vaikealta ja jopa hävettävältä. Liiallinen itsensä vähättely ei kuitenkaan herätä kiinnostusta. Sopiva omien parhaiden puolien esille tuominen kuuluu asiaan.

Pyydä kavereilta apua, tai vaikka äidiltäsi tai pojaltasi!

Deittiprofiilin kirjoittaminen voi tuntua haastavalta. Jos et meinaa keksiä itsestäsi hyviä puolia tai yleensäkään mitään sanottavaa niin kysy elämäsi tärkeiltä ihmisiltä apua. Mistä työkaverisi pitävät sinussa? Miten he ”myisivät” sinua? Usein itsensä katsominen ulkopuolelta voi auttaa löytämään yllättäviäkin ominaisuuksia.

Kerro kiinnostuksen kohteistasi monipuolisesti

Jos olit toissa vuonna ulkomailla voit hyvällä omatunnolla kertoa harrastavasi matkailua. Jos matkalta on hyvä kuva niin jaa se! Eli siis olet kiinnostunut myös valokuvauksesta, näin helppoa se on! Olet innostunut ja avoin, valmis kokemaan ja oppimaan uutta. Olet siis kiinnostava ihminen johon muutkin haluavat tutustua.

Ole hauska

Tämä on kansainvälisestikin yksi etsityimmistä piirteistä seuranhaussa sekä miesten että naisten kohdalla. Kukapa ei haluaisi olla hauskassa seurassa?

Hauskuutta on kuitenkin kovin vaikea opetella. Se ei kuitenkaan vaadi stand-up koomikon elkeitä, jatkuvaa läpänheittoa tai putous-hahmoksi pukeutumista. Pystyisitkö kertomaan deittiprofiilissasi jonkin hauskan sattumuksen, ihan vaikka pienen ja arkisenkin? Löytyisikö jokin tilannekuva jossa sinulla on huvittava, kauhistunut ilme?

Vakava, huippuasiallinen ilmoitus sopii paremmin työnhakuun kuin deittailuun.

Ole sukupuolesi edustaja

Tämä vinkki voi herättää närää, elämmehän tasa-arvoisessa ajassa. Silläkin riskillä kerromme tämän useista nettideittipalveluista koostetun tilastollisen totuuden: heteroseksuaalisten seuranhakijoiden joukossa miehet hakevat naisellista naista ja naiset miehekästä miestä.

Näin siis yleistäen, myös erilaisuudelle on toki tilaa! Emme suosittele että miehet lisäävät profiilikuvaansa moottorisahan ja naiset huulipunaa, mutta kannattaa ehkä pitää mielessä että nyt ei haeta työpaikkaa vaan intohimoa.

Kuva joka herättää kiinnostuksen

Treffi-ilmoituksessa profiilikuva näkyy ensimmäisenä. Ja niin pinnallista kuin se onkin muut deittipalvelun jäsenet haluavat nähdä miltä näytät. Tämä voi kuulostaa itsestäänselvyydeltä mutta kuvat lemmikeistäsi tai lomamatkasi maisemista eivät luultavasti tuota viestitulvaa.

Hyväksymme sen että emme kaikki näytä instagram-malleilta, mutta kuvat voivat silti olla iloisia, valoisia ja persoonallisia! Vinkkejä hyvään kuvaan löydät tästä jutusta.

Kirjoita deittiprofiili huolellisesti

Tämä on tekninen yksityiskohta mutta kirjoitusvirheet kiinnittävät huomiota väärällä tavalla. Deittiprofiili ei ole mikään virallinen dokumentti mutta yhdyssanat ynnä muut perusasiat on syytä tarkistaa ennen julkaisemista. Ethän halua vaikuttaa tyhmemmältä kuin olet. Tekstinkäsittelyohjelmien oikeinkirjoituksen tarkistus tai vaikkapa google-haut ovat tässä avuksi. Hyvä idea on antaa luotetun ystävän katsoa ilmoitus läpi.

Kerro ensin itsestäsi, vasta sitten siitä mitä haluat

Mieti miten itse käyt läpi muiden ilmoituksia. Kiinnostaako deitti-ilmoitus jossa on kuva ja sitten liuta erilaisia kriteerejä jotka mahdollisen tulevaisuuden kumppanin tulee minimissään täyttää? Ei. Kerro itsestäsi ja siitä minkä vuoksi sinä voisit kiinnostaa muita. Yritä herättää muiden mielenkiinto. Jos epätoivottuja yhteydenottoja tulee nämä voi jättää huomiotta tai vastata kohteliaan jämäkästi ”Ei kiitos!”

Älä tee liian pitkää vaatimuslistaa.

Edellistä kohtaa jatkaen: jos esimerkiksi savuttomuus tai alkoholista pidättäytyminen ovat sinulle aivan ehdottomuuksia niin näistä voi olla hyvä mainita jo ilmoituksessa. Voisitko kuitenkin joustaa joissain toisissa asioissa? Onko kaikkien kiinnostusten kohteidenne oltava samanlaisia?

Kyllähän terveessä parisuhteessa vietetään aikaa myös erillään. Ehdokkaita voi sitten karsia yhteydenottojen ja tapaamistenkin myötä, on tarpeetonta sulkea pois liikaa mahdollisuuksia ennakolta.

Jätä negatiivisuus pois

Elämää on eletty, mutta usko pois niin ovat useimmat muutkin. Ikävuosien kertyessä kertyy myös kokemuksia, monesti myös niitä huonompia. Rehellisyys ei tarkoita että kaikkia rahahuolia, huoltajuuskiistoja, sairauksia ja muuta elämän kurjaa puolta tarvitsisi tuoda näyteikkunaan. Näistä on aika uskoutua sitten kasvokkain kun potentiaalinen kumppani on löytynyt.

lmitoi eli ota mallia parhaista esimerkeistä

Jos olet tässä vaiheessa eksyksissä ja jumissa niin selaile muiden ilmoituksia. Katsele ja arvioi millaiset deittiprofiilit herättävät oman mielenkiintosi. Keneen sinä olisit yhteydessä?

Sanasta sanaan kopiointi ei tietenkään toimi, mutta voit poimia toisista profiileista hyviä ideoita. Miten muut ikäisesi tai muuten samantyyppiset naiset tai miehet kuvailevat itseään? Sopisiko joku sana kuvauksesta myös itseesi? Kenellä on mielestäsi houkutteleva profiilikuva, ottaisitko itsestäsi samantyylisen?

Siirry eteenpäin, kokeile uutta!

Sanotaan että sinulla on mielessä tietty tyyppi, ehkä ihminen joka on jo ollut elämässäsi se tärkein. Sielunkumppani. Millä todennäköisyydellä löydät juuri samanlaisen?

Liittymällä deittipalveluun, tai ehkä useampaankin saat varmasti yhteydenottoja hyvinkin erilaisilta ihmisiltä. Olisiko mahdoton ajatus että haluaisit tutustua heihin, ehkä joukosta löytyy se uudenlainen oikea.

Ota seuraava askel!

Oikea aika hakea kumppania on juuri nyt. Katso etsi tältä sivustolta sopivin deittipalvelu ja luo profiili!

Ajan myötä voit profiiliasi parantamalla saada lisää kontakteja ja vihdoin löytää myös sen oikean. Muista kuitenkin että täydellistä, kaikki kohdat rastittavaa treffi-ilmoitusta ei ole olemassa, sen paremmin kuin täydellisiä ihmisiäkään!

Jaa juttu:

Jätä kommentti