,

Seksiseuraa netistä: Tinder ja vaihtoehdot

Tinder on vuonna 2019 edelleen deittisovellusten ykkönen. Moni etsii kuitenkin vaihtoehtoja ja ominaisuuksia joita sieltä ei löydy.

Kaikki eivät koe Tinder-kuvien pyyhkimistä tuottoisaksi ja erityisesti houkuttaa seksiseuran löytäminen ilman naaman kuvaa netissä.

Monen uuden sovelluksen ongelmana on kuitenkin se että kekseliäistä toiminnallisuuksista huolimatta käyttäjämäärät ovat turhan vähäiset.

Seksiseuraa kameran välityksellä

Yksi varma ja helppo vaihtoehto hankkia seuraa kotoa lähtemättä ovat netin niin sanotut seksikamerat eli eroottiset livechatit.

Tilanne on yllättävänkin realistinen ja kiihottava, vaikka välimatkaa voi olla jopa tuhansia kilometrejä. Nykyaikaiset striimit ovat huippulaatuisia ja myös VR-elementtejä on tuotu mukaan muun muassa siten että katsojan on mahdollista kontrolloida käytettäviä leluja.

Palveluihin rekisteröityminen on ilmaista ja uusille asiakkaille on myös usein tarjolla alkuun ilmaisia krediittejä. Tietenkin pidemmälle mennessä luottokortti on syytä varata, mutta hinta riippuu aina siitä mitä itse on valmis maksamaan. Minuuttihinnat ovat joka tapauksessa edullisempia kuin vaikkapa takavuosien “senssilinjoilla”

Yksi parhaista toteutuksista on palvelussa ImLive, johon pääset tutustumaan tästä linkistä.

Rekisteröityminen on helppoa ja ensikertalaisille on heti 15 ilmaista krediittiä. Valikoimaa on paljon jokaiseen makuun kellon ympäri ja homma toimii myös mobiilissa.

Eli jos haluat heti helpotusta seksiseuran tarpeeseen, tämä on ehdottomasti varteenotettava vaihtoehto.

Tinder: kiistaton markkinajohtaja

Tinder julkaistiin jo 2012 ja mullisti silloin mobiilin seuranhaun. Tinderöinti ja swaippaaminen ovat nykyisin jo suurellekin yleisölle tuttuja sanoja. Sovelluksen suurin etu onkin juuri iso käyttäjäjoukko, maailmanlaajuisesti toukokuussa 2019 sillä oli n. 50 miljoonaa käyttäjää (Lähde: Datingnews.com).

Tinderissä on aina porukkaa liikenteessä (tai kotisohvalla) melkein missä päin ja mihin vuorokauden aikaan tahansa.

Toinen etu on tietenkin hinta eli jo ilmaisversiolla pärjää. Innokkaammat voivat sitten hankkia Plus tai Gold ominaisuudet. Plus tuo käyttöön mm. lisää supertykkäyksiä ja Goldin suurin lisäetu on galleria jossa pääset valkkaamaan sinusta tykänneitä kuin nettikaupasta.

Vaikka Tinderiin enimmäkseen lähdetään seksi mielessä, on mukana myös vakavampaa suhdetta etsiviä ja aika monissa hääpuheissa on sovellus kiiteltyjen joukossa.

Toisaalta Tinderissä on hyvin paljon niitä jotka eivät ole hakemassa oikeastaan mitään seuraa: kunhan pyyhitään ruutua hauskana ajanvietteenä ja vähän testaillaan kuinka moni tykkäisi.

Tinderin käyttö voi olla siis välillä turhauttavaa jos tähtäimessä on ensisijaisesti pikaiset panotreffit. Tinderissä mennään aina profiilikuva edellä ja päätöksenteko on nopeaa. Vähemmän viehättävät joutuvat tyytymään aika kapeaan valikoimaan.

Kaikki eivät myöskään halua mainostaa että haku on päällä eivätkä halua naamaansa näkyviin isolle käyttäjäporukalle. Toki silloin voi aina kokeilla pelkkää vartalokuvaa, varsinkin jos kroppa on sellainen että sitä kehtaa esitellä.

Tinder on heikkouksistaan huolimatta edelleen testattu ja todennettu keino päästä tositoimiin. Kokeilunhaluiset ja seikkailumieliset kuitenkin etsivät aina jotain uutta.

Vaihtoehdot seksiseuran etsintään

Pieni otos deittisovelluksista. Lähde: Apptrace.com

Ylläoleva kuva ei ole suosituslista vaan pieni otos siitä kuinka paljon erilaisia deittailusovelluksia on 2019 saatavilla (kokonaismäärä nousee satoihin). Tinderin valtava menestys on saanut paljon yrittäjiä liikkeelle. Sovelluksia tulee lisää aina kun joku keksii ominaisuuden tai jonkun koukun jolla voisi saada palan markkinoista.

Uutuksien testaaminen ei välttämättä ole pahitteeksi, useimmissa ainakin peruskäyttö on ilmaista. Pienten käyttäjämäärien hyvänä puolena on että itse erotut myös joukosta paremmin. Tietylle seksuaaliselle nichelle suunnatut sovellukset myös lähtökohtaisesti karsivat sinulle turhia profiileja.

Panokaveria etsivä voi jo sovelluksen nimen ja esittelytekstin perusteella valikoida niitä jotka on suunnattu suoran toiminnan ystäville.

Jos ei halua ihan seinille puhua niin jonkinlaisia käyttäjämääriä myös Suomessa ovat keränneet ainakin Bumble ja OkCupid. Kuten melkein kaikissa pienemmissä deittipalveluissa paras mahdollisuus löytää jotain on Helsingissä ja sieltä booty call-etäisyydellä.

Tinderin tulo markkinoille pakotti monet perinteikkäät treffisivustot mobiilimaailmaan. Melkein kaikilla isommilla sivustoilla on nykyään myös mobiilisovellus. Joissakin se on käytännössä sama palvelu pienemmällä ruudulla, toiset ovat paremmin hyödyntäneet mahdollisuudet ja panostaneet kunnolliseen deittailuappiin.

Homoille ja vähän muillekin: Grindr ja Scruff

Suurin osa sovelluksista mahdollistaa toki seksiseuran etsimisen myös vähemmistöille. Grindr on kuitenkin alusta lähtien hbti+ (sori vaan ällät) seuranhakijoille suunniteltu, käytännössä erityisesti seksiä kaipaaville homomiehille. Myös kokeilunhaluiset ja uteliaat ovat edustettuina ”varsinaisesta” suuntautumisesta riippumatta.

Grindaajia on maailmanlaajuisesti jopa kymmeniä miljoonia ja Suomessakin palvelulla on käyttäjäkuntansa ainakin suuremmissa kaupungeissa.

Ote Grindrin Gaymoji-valikoimasta

Grindr erityisosaaminen näkyy mm. alakulttuureille suunnitelluissa hymiöissä. Liian pitkälle mentiin monen mielestä ”T”-gaymojilla jonka katsottiin viittaavan metamfetamiinin käyttöön. (Emoji poistettiin sittemmin sovelluksesta.) Vakavampi asia olivat vuoden 2018 paljastukset tietovuodoista joissa mm. käyttäjien HIV-lääkitykseen liittyvää dataa olisi potentiaalisesti vuotanut kolmansille osapuolille.

Scruff on toinen homopiireissä asemansa vakiinnuttanut deittisovellus. Scruff on lähtökohtaisesti nimeään myöten suunnattu miehille jotka etsivät toista miehekästä, useimmiten karvaista, miestä.

Lesbojen omaa Grindria on odotettu pitkään ja useita start-uppeja on ilmaantunut. Mainittakoon nimessään saksiseksiä lupaileva Scissr ja yhteisöllisyyteen panostava HER.

Näistä mikään ei oikein ole lyönyt globaalisti läpi ja Suomessa käyttäjämäärät ovat jääneet toistaiseksi aika pieniksi. Reissun päällä näitä voi testata: varsinkin Yhdysvalloissa mutta myös joissain Euroopan suurkaupungeissa skene on elävämpi.

Jodel – anonyymia huutelua vai yllättävän tehokas?

Jodel, eli netin nimetön ilmoitustaulu jonne voi postata mitä mieleen tulee, on luonnollisesti valjastettu myös seksiseuran etsimiseen. @seksiseuraa ja muita aiheeseen liittyviä kanavia tarkkailee suuri joukko ihmisiä ja varsinkin nuoret ovat ottaneet ilmaisen palvelun ahkeraan käyttöön.

Satunnaisotanta Jodelin @seksiseuraa palstalta

Viestipalvelu kun on täysin vapaa ja anonyymi, niin selvää on että osa ilmoituksista on epämääräisiä ja myös puhdasta trollausta mahtuu joukkoon. Setämiehiä ja sadetakkiporukkaa on paikalla.

Suurin osa seksikanaville jodlaajista on kuitenkin tavallisia miehiä vailla naisseuraa. Miestä hakevalle naiselle siis löytyy aika mukavasti valinnanvaraa ja homma sujuu ilman deittiprofiilin pähkäilyä ym. säätämistä. Jonkin verran kannattaa tunnustella tilannetta yksityisviesteillä turvallisuusmielessä.

Koko some haltuun?

Onnistumisia on raportoitu myös muista sosiaalisen median palveluista joita ei ensisijaisesti ole seksiseuran hakuun suunniteltu. Facebook, Instagram jne., tykkäys voi parhaimmillaan olla alku jollekin.

Näissä liian innokas ehdottelija saa kuitenkin äkkiä kyseenalaisen maineen. Naisen vähäpukeinen joogakuva ei ole avoin kutsu kaiken maailman kuolaajille. Lähestyminen julkisen some-profiilin kautta ei ehkä ole helpoin keino ja voi olla parempi pitäytyä palveluissa joihin halukkaat vapaaehtoiset ovat erikseen liittyneet.

Jaa juttu:

Jätä kommentti