Nettideittailun turvallisuus ja vaaranpaikat

Turvallinen nettideittailu: Muista nämä vinkit kun haet seuraa!

Nettideittailun turvallisuus saattaa huolettaa varsinkin aloittelevaa seuranhakijaa. Kumppanin etsiminen netin välityksellä on kuitenkin nykyään arkipäiväistä, yleistä ja turvallista. Jopa virallinen taho eli Suomen Väestöliitto suhtautuu digideittailuun positiivisesti. Asianmukaiset deittipalvelut myös varmentavat uudet jäsenensä, seuraavat sivuillaan julkaistavia ilmoituksia ja pyrkivät siivoamaan sieltä huijarit pois. Maalaisjärki on kuitenkin hyvä pitää matkassa kun lähdet tutustumaan uusiin ihmisiin. Keräsimme tähän parhaita vinkkejä joilla voit osaltasi minimoida riskit ja välttää huonoja kokemuksia.

Liian hyvää ollakseen totta?

Suurin osa netti-ilmoittelijoista on aivan tavallisia miehiä ja naisia jotka etsivät kumppania tositarkoituksella. Joukkoon mahtuu valitettavasti myös huijareita. Kysy itseltäsi: Miksi ulkomaalainen miljonääri tai huippumalli olisi palavasti rakastunut juuri sinuun, valmis menemään naimisiin ja tekemään mitä tahansa saadakseen sinut, ilman että olette tavanneet kertaakaan? Nettideittailun turvallisuus on käytännössä useimmiten kiinni oman arviointikyvyn käytöstä. Tunteitaan ei pidä kieltää mutta on hyvä pysähtyä hetkeksi miettimään ja arvioimaan mihin on ryhtymässä.

Nettideittailun vaarat: romanssihuijarit

Näillä puliveivareilla voi myös olla jos jonkinlaisia nyyhkytarinoita joiden ainoa tarkoitus on huijata rahaa hyväsydämisiltä, läheisyyttä kaipaavilta ihmisiltä. Tyypillisessä tapauksessa ulkomaalainen ihailija on kovasti innokas matkustamaan tapaamaan sinua, kunhan ensin saa rahaa lentolippuun, usein rahansiirtopalvelun kuten Western Unionin kautta. Matkaan tulee yhä uusia mutkia, sairastumisia, sakkoja ja tullimaksuja, myöhästyneitä lentoja. Rahaa tarvitaan koko ajan lisää eikä odotettu tapaaminen koskaan toteudu. Pysy näistä erossa!

Googlaa kiinnostuksen kohteesi

Voit hienovaraisesti ja huomaamattomasti etsiä uuden tuttavasi tietoja internetin hakukoneista ja sosiaalisesta mediasta jo ennen ensitapaamista. Suurella osalla netissä kohtaamistasi ihmisistä on Facebook-sivu, usein kuvalla varustettuna. Täsmäävätkö hänen treffi-ilmoituksessa antamansa tiedot siihen mitä löydät muualta netistä, esimerkiksi kuvien, ammatin ja asuinpaikan osalta?

Suojaa yksityisyyttäsi, kaikkea ei tarvitse paljastaa heti!

Profiilisi tulee tietenkin olla totuudenmukainen eikä aivan täysin anonyymi deittailu ole edes mahdollista: henkilöllisyys paljastuu viimeistään ensimmäisellä tapaamisella. Ja jo ennen sitä potentiaalinen uusi kumppani haluaa vähintään nähdä kuvasi! Kaikkea ei kuitenkaan tarvitse paljastaa ennen ensikohtaamista. Moni pitää esimerkiksi työpaikkansa tarkat tiedot mieluummin omanaan jotta yksityiselämä ei tunkeudu työympäristöön.

Mieti myös millaisia kuvia lähetät

Usein jos keskustelette uuden ystävyyden kanssa pidempään netin välityksellä, saattaa molemminpuolinen kuvien lähettely lämmittää tunnelmaa ja pitää kiinnostusta yllä. Harkitse kuitenkin ennen kuin lähetät liian intiimejä kuvia! Mitä jos näitä päätyy laajempaan levitykseen joko vahingossa tai tahallisesti? Monet julkkikset ovat olleet tässä varoittavia esimerkkejä…

Ensimmäiset treffit julkiselle paikalle

Kun päätätte siirtyä uuden tuttavan kanssa chatistä ensitapaamiseen, on se mukavinta sopia julkiselle paikalle. Kahvilat, ravintolat ja leffateatterit ovat perinteisiä paikkoja ensitapaamiselle. Treffipaikan voi tietenkin valita myös yhteisen kiinnostuksen kohteenne mukaan: vaikkapa tanssilava tai koirapuisto ovat hauskoja paikkoja ottaa ensiaskelia kohti syvempää tutustumista! Julkisen paikan etuna on että tilanteesta pääsee helposti pois jos seura ei vastaakaan odotuksia.

Alkoholia kohtuudella

Uusien ihmisten tapaaminen voi alkuun jännittää, jopa ahdistaa vähemmän kokenutta deittailijaa. Viinilasillinen ravintolassa tai oluttuoppi pubissa voi rentouttaa ja saada kielenkannat irtoamaan. Pysy kuitenkin kohtuudessa! Paitsi että olet silloin parempaa seuraa, pysyt myös paremmin tilanteen tasalla. Usein pahimmat nettideittailun vaarat realisoituvat silloin kun toinen tai molemmat osapuolet ovat liian juovuksissa.

Kerro menoistasi luotetulle ystävälle

Nettituttavuutesi voi olla toiselta paikkakunnalta tai jopa kokonaan toisesta maasta, tai ehkä olette sopineet että lähdette vaikkapa romanttiselle risteilylle tai kylpylälomalle. Kerro suunnitelmistasi hyvälle ystävälle jotta hän tietää missä olet ja kenen seurassa. Voitte vaikka sopia että soitatte tsekkauspuhelun tai pidätte viesteillä yhteyttä reissun aikana.

Siirry seuraavaan!

Vastaamalla kontakti-ilmoitukseen et ole sitoutunut mihinkään sen pidemmälle menevään! Sinulla on aina, suhteen missä vaiheessa tahansa, täysi oikeus jättää homma sikseen. Oli se sitten jo heti ensimmäisen nettikontaktin aikana tai vasta kasvokkain tavatessa. Luota omiin tunteisiisi. Löydät varmasti pian uuden mahdollisuuden! Sivuiltamme löydät runsaasti linkkejä treffipalveluihin joista ilmoitukset eivät lopu kesken.

Yhteenveto nettideittailun turvallisuudesta:

Kokonaisuutena voimme todeta, että vaikka löytäisit netin keskustelupalstoilta tarinoita huonoista kokemuksista tai uutisia erilaisista surullisista tapauksista ja huijauksen uhreiksi joutuneista, turhaan pelkoon ei ole syytä. Ylivoimainen enemmistö netin seuranhakupalveluiden käyttäjistä on rehellisin mielin liikkeellä. Eniten nettidettailun vaarat huolettavatkin ihmisiä jotka eivät sitä koskaan ole kokeilleet. Lähde rohkeasti liikkeelle, katso että valitset itsellesi sopivimmat deittisivut, ja pidä hauskaa!

Jaa juttu:

Jätä kommentti