Sokerideittailu: Sugar Daddyt ja Babet

Sokerideittailu eli sugardating on ulkomailta Suomeenkin rantautunut ilmiö, joka on ollut paljon esillä muun muassa Iltalehden otsikoissa. Raflaava, kiehtova, mutta myös negatiivisia assosiaatioita herättävä termi tuo selvästi klikkauksia.

Sokerideittailua sanana ja ilmiönä on lisäksi tarkoituksellisesti tuotu pinnalle palveluita myyvien sivustojen markkinoinnin kautta. Kyseessä on siis mielikuvien muodostaminen, todellisuus on usein jotain muuta.

Oikeastaan voisikin puhua uudesta sanasta ikivanhalle suhdetyypille. Varakkailla miehillä on ollut nuorempia naiskumppaneita varsinaisen avioliiton sivussa aina, ja usein taloudellinen tuki on ollut olennainen osa näitä suhteita.

Vaikka ilmiö on perinteisesti sukupuolittunut juuri näin päin, ei nuori rakastaja aikuisella naisella ole toki mikään harvinainen tapaus sekään. Kun nainen on maksajan roolissa, käytetään hänestä termiä Sugar Mama ja nuorempi mies tunnetaan puolestaan nimellä Toy Boy.

Onko sokerideittailu prostituutiota?

Jotkut ovat sitä mieltä että sokerideittailu on vain toinen, nätimpi nimi maailman vanhimmalle ammatille. Eli seksiseuraa vaihdetaan rahaan, tai tässä tapauksessa usein rahan arvoisiin hyödykkeisiin.

Kysymykseen ei varmasti ole yksiselitteistä vastausta, sillä ihmissuhteet ovat monimuotoisia. Usein sugar baben rooli muistuttaa perinteistä rakastajattaren osaa. Joskus taas sugar babella voi olla useita, vaihtuvia ja lyhytaikaisia sugar daddyja, ja voidaan jo puhua asiakkaista.

Rajaa prostituution ja molemmin puolin hyödyllisen deittailun välillä ovat hämärtäneet myös sokerideittejä markkinoivat palvelut. Osa näistä on hieman epämääräisiä, ja käytännössä välittävät seksin ammattilaisia, kauniimmalla nimikkeellä.

Täysi-ikäisellä ihmisellä on toki Suomessa oikeus harrastaa seksiä niin monen kanssa kuin haluaa, myös rahaa vastaan, kunhan hommaan ei liity paritusta tai muuta hämärätoimintaa. Eli kun mietitään nimityksiä, kyse ei ole niinkään mistään laillisesta määrittelystä. Kyseessä on enemmän se miten “kunnialliseksi” sokerideittailu mielletään.

Alkaisinko Sugar Babeksi?

Arkinen totuus on että Suomessa varsinaista jet set-elämää viettävä piiri on varsin pieni. Eli miljonäärielämä, yksityiskoneet ja luksusjahdit kannattaa ehkä unohtaa. Ellet sitten ole niin upea että pokaat jonkun NHL kiekkoilijan!

Normaalia on että mies antaa rahallista avustusta vaikkapa vuokranmaksuun. Vastineeksi odotetaan seksiä. Jos tulette hyvin toimeen keskenään, niin miksipä ei voisi harrastaa myös niitä romanttisia illallisia, reissuja tai ihan vaan hengailua.

On siis olemassa puhtaasti ei-seksuaalisia sokerisuhteita, mies saattaa esimerkiksi haluta nätin avecin mukaansa kaupungille tai tapahtumiin. Joidenkin mielestä seksi ei edes ole olennainen osa alkuperäistä sokerideittailua.

Mutta on syytä olla rehellinen itselleen siinä että suhde on yleensä ennenkaikkea seksuaalinen, ja miesten odotukset sen mukaiset. Lähtökohtaisesti jo ennen sugardeittailuun ryhtymistä on siis mietittävä onko valmis suorittamaan tämän tyypisiä palveluksia ja missä omat rajat kulkevat.

Myöskin turvallisuus on syytä pitää mielessä, erityisesti jos hommaan on vasta tutustumassa Ainakin ensimmäinen tapaaminen on aina syytä sopia julkiselle paikalle, esimerkiksi kahvilaan. Internetissä kun kaikki eivät ole sitä minä esiintyvät.

Mitään kiinteää tuntihintaa ei sokerideittailussa ole. Käytännöt sovitaan aina suhteen osapuolien kesken. Jotkut sugar daddyt maksavat kuukausirahaa elatukseen, joskus jokaisella tapaamisella annetaan sopivan kokoinen lahjoitus.

Yleisintä sokerideittailuun ryhtyminen sekä Suomessa että maailmalla on opiskelijanaisten keskuudessa. Sugar Daddyn lahjoitukset voivat tuoda mukavan lisän käyttövarallisuuteen, suhteessa pieneen opintotukeen. Verrattuna ns. oikeaan työhön homma voi olla joustavaa ja helppoa.

Urbaaneissa, asenteiltaan moderneissa piireissä seksin vaihtamista rahaan tai tavaraan ei myöskään välttämättä pidetä mitenkään erikoisena tai leimaavana.

Parhaimmillaan siis parannat elintasoa ja ehkä jopa nautit mukavan herrasmiehen seurasta. On kuitenkin naisia joita homma on jälkikäteen kaduttanut ja hävettänyt. Kyse on pitkälti yksilön tunteista ja suhtautumisesta seksiin, joten toisen puolesta neuvoja voi olla hankala antaa.

Miten Sugar Daddyksi pääsee?

Kuulostaako sokerideittailu houkuttelevalta? Oletko jo kypsään ikään ehtinyt, vakavarainen mies joka ottaisi mielellään naiskauneutta kainaloon.

Sugardatingin noustua pinnalle, sitä markkinoivat yritykset laajensivat toimintaansa myös Suomeen. Erilaisia alan sivustoja löytyy hakukoneista. Richmeetbeatiful, Sugardaters, varmasti on muitakin.

Sokerideittailua mainostetaan vahvasti mielikuvilla

Nämä sivustot ovat miehille maksullisia. Monien miesten kokemus on että rahastus on kyseessä, ja lupaukset eivät aina vastaa todellisuutta.

Monet ilmaiset kännykkäsovellukset soveltuvat myös tämän tyyppisen seuran etsintään. Tinder kuviin perustuvana ei ehkä ole kätevin työkalu. Jodelin seksiseuraa palstalla ilmoittelu on varsin aktiivista. (Voit lukea näistä lisää artikkelista Tinder ja vaihtoehdot, seksiseuraa netistä.

Monet Sugar Babet ovat käytännössä seksiammattilaisia. Eli romantiikkaa hakevan on syytä pitää mielessä että usein sugar daddyä etsivät naiset ovat ammattimaisia prostituoituja, jotka veloittavat palveluista käteistä rahaa.

Kannattaako sokerideittailu? Kokemuksia

Sekä maksavan osapuolen että seuraa myyvän on siis syytä pitää mielessä että totuus on usein aika raadollinen tai ainakin arkisen tylsä. Pretty Woman elokuvan fantasiamaailmasta ollaan suomalaisessa sokerideittailussa yleensä aika kaukana.

On toki pitkäaikaisia, vakiintuneita sokerisuhteita, joissa voidaan jopa puhua rakkaudesta. Mutta netin sugardatig palveluiden ensisijainen myyntituote on kuitenkin seksi. Hauska vaikka ehkä loukkaavakin termi “millenniaalien huoraus” löytyi eräältä keskustelupalstalta.

Seksiseuran vaihtaminen rahaan ei toki ole laitonta, mutta aina se ei ole tunne-elämän kannalta ongelmatonta, ja myös ikäviä lieveilmiöitä alaan liittyy.

Kattavin ja monipuolisesti suomalaista sokerideittailua käsittelevä dokumentti on Yle MOT:n Sokeri-isit, seksikauppaa sokerilla. Kokemuksia on kerätty sekä sugar babeilta että daddyiltä, ja myös varjopuolista kerrotaan rehellisesti.

Jaa juttu:

Jätä kommentti