10 Vinkkiä onnistuneeseen profiilikuvaan

Lähes kaikissa deittipalveluissa ilmoittajan profiilikuva näkyy ensimmäisenä. Ensivaikutelma muodostuu jopa sekunnin murto-osissa selailijan alitajunnassa. Onnistuneen kuvan merkitystä ei siis voi liikaa korostaa. Keräsimme tähän kymmenen vinkkiä joita soveltamalla parannat mahdollisuuksiasi seuranhaussa.

1. Hymyile – varsinkin jos olet nainen

Hymyilevät ihmiset vaikuttavat kivoilta tyypeiltä ja kutsuvat tekemään lähempää tuttavuutta. Varsinkin naisilla leveä hymy tai hampaat paljastava nauru on todettu tehokkaimmaksi houkuttimeksi. Viileämpi ilme näyttää muodikkaalta instagram-otoksissa mutta näytät silloin vaikeammin lähestyttävältä. Miehillekin hymy on toki hyvä valinta, mutta myös keskittynyt ilme voi toimia. Älä koskaan kuitenkaan ole yrmeä tai tympääntynyt!

2. Toisen ottama kuva on parempi kuin selfie

Selfien etuna on että voit tältä istumalta napata sellaisen ja siirtää deittipalveluun. Kuitenkin läheltä otettu kuva usein vääristää kasvoja. Myös rajauksen, valaistuksen ja taustan huomioiminen on hankalampaa. Anna toisen henkilön kuvata itsesi hieman etäämpää, parin metrin etäisyydeltä. Kuva on yleensä laadukkaampi ja näytät luonnollisemmalta.

3. Anna jonkun muun valita profiilikuvasi

Samoin kuin on parempi että laitat jonkun toisen kuvaamaan itsesi, niin myös kuvan valinnan voi antaa luotetun ystävän tehtäväksi. Usein omia kuvia on vaikea arvioida toisen silmin, keskityt ehkä liikaa sellaisiin yksityiskohtiin ja virheisiin joita muut eivät edes huomaa. Toinen henkilö osaa kertoa milloin olet parhaimmillasi.

4. Näytä vartalosi, paljasta sopivasti!

Profiilikuvassa kasvot ovat yleensä pääosassa, mutta tarkkaan rajattu ”passikuva” ei välttämättä ole paras vaihtoehto. Seuranhakijat haluavat nähdä sinusta enemmän, myös muotojasi. Miesten bodauskuvia ja hauiksen pullistelua voi moni pitää mauttomana, mutta urheilullinen vartalo kannattaa tuoda esille esimerkiksi istuvilla vaatteilla. Paljastavuuden määrää tulee myös säätää sen mukaan millaista seuraa ollaan hakemassa. Jos haet seksiseuraa on tyyli erilainen kuin elämänkumppania kaipaavalla.

5. Pukeudu tilanteen mukaan

Siisti pukeutuminen luo kuvan että välität itsestäsi ja että olet nähnyt vaivaa ilmoituksen eteen. Kalsareissa napattu selfie ei varmasti herätä kiinnostusta. Miehen ei tarvitse kuitenkaan laittaa täyttä pukua kravatteineen, ellei se sitten ole sinulle luontevaa ja osa päivittäistä pukeutumistasi. Jos kaivat rippipuvun esille deitti-ilmoitusta varten, päädyt herkästi näyttämään hieman epätoivoiselta. Naiselle sopivasti muotoja korostava mekko on aina turvallinen, naisellinen valinta.

6. Ole pääosassa

Suositeltavinta on että kuvassa olet ennen kaikkea sinä. Itsellesihän olet seuraa hakemassa etkä uutta jäsentä kaveriporukkaan saatikka työtiimiin. Kuvissa voi tilanteen mukaan näkyä muitakin mutta sinun pitää olla sankari eli keskeisessä roolissa, ei jossain taustajoukoissa. Esimerkiksi urheilukuvassa kannattaa olla se jolla on pallo. Lemmikit tai vaikkapa nähtävyydet matkakuvissa voivat tehdä otoksista kiinnostavampia, niiden tulisi kuitenkin olla vain rekvisiittaa.

7. Kerro kuvilla itsestäsi

Paitsi että esittelet profiilikuvissa ulkonäköäsi, kerrot niillä samalla myös itsestäsi persoonana. Kuvat ovat hyvä keino esitellä harrastuksiasi ja mielenkiintosi kohteita. Voit valita kuvia joissa olet esimerkiksi tansseissa tai pyörälenkillä, tai jos pidät matkailusta ehkä reissukuvista löytyy sopiva otos. Ja varoituksena että vaikka viihteellä olo olisikin suosikkipuuhaasi kannattaa juopottelukuvat jättää suosiolla pois. Tätä puolta itsestäsi pääset esittelemään myöhemmin.

8. Käytä luonnonvaloa hyväksesi

Valokuvauksen harrastajat ja ammattikuvaajat puhuvat usein kultaisesta tunnista nousevan ja laskevan auringon aikaan jolloin kaikki on kauneimmillaan. Muinakin aikoina luonnonvalo luo yleensä mukavamman tunnelman. Kylppärin loisteputkia kannattaa välttää ja kameran salaman paiste kasvoilla on harvoin imarteleva. Sisätiloissa otetuissa kuvissa lämmin valo on eduksesi.

9. Parantele kuvaa tarpeen mukaan

Kuvien käsittely onnistuu helposti joko kännykän omilla ohjelmilla tai vielä paremmin isommalla ruudulla. Netistä löytyy useita ilmaisia sivustoja joihin voit ladata kuvasi, ja sitten rajata sitä ja säätää värejä mieleisiksi. Esimerkiksi Google Photos tarjoaa tällaisen palvelun mutta vaihtoehtoja on runsaasti. Adoben Photoshopille ilmainen vaihtoehto on helppokäyttöinen Photoshop Express jonka saa asennettua sekä kännykkään että pöytäkoneelle. Kuvia muokatessa tarpeettomat ja liialliset erikoisefektit on kuitenkin syytä jättää pois. Tarkoitus ei ole että peität itsesi filttereiden taakse.

10. Enemmän kuvia!

Ensivaikutelma syntyy yleensä ilmoituksen pääkuvan perusteella, mutta kun potentiaalisen deitin kiinnostus on herännyt, hän mielellään katselee sinua enemmänkin. Lisäkuvilla voit tuoda itseäsi monipuolisemmin esille. Ladattavien kuvien määrä ja näkyvyys vaihtelee eri deittisivustoilla. Treffeille!-osion kautta pääset tutustumaan palveluihin.

Jaa juttu:

Jätä kommentti