Gambia – Naisten seksimatkojen ykköskohde

Afrikan hymyilevä rannikkomaa Gambia on kerännyt mainetta erityisesti naisten suosikkikohteena. Matkailijat ovat huomanneet että gambialainen mies ei ole niin ronkeli naisen iän tai ulkonäön suhteen.

Gambian rantakaduilla näkee runsaasti nuoria komeita afrikkalaismiehiä kulkemassa käsi kädessä kaikenikäisten, ja kaiken muotoisten, länsimaalaisnaisten seurassa.

Aurinkoinen Gambia tarjoaa monille naisille tilaisuuden kokea romantiikkaa ja seksiseuraa, jonka tasoista kotimaan seurustelupalveluista olisi vaikea löytää.

Gambia matkakohteena

Gambia on rannikkoa lukuun ottamatta kokonaan Senegalin ympäröimä. Kapea maa myötäilee Gambia-joen muotoja Atlantin hiekkarannoilta sisämaan trooppiselle savannille.

Turismi keskittyy kuitenkin varsin pienelle alueelle suurimman kaupungin Serekundan lähellä sijaitseviin rantalomakohteisiin.

Gambian kartta:

Gambiassa sadekausi alkaa kesällä ja jatkuu lokakuulle. Viileämpi kuiva kausi alkaa viimeistään marraskuussa ja päättyy kun sateet jälleen saapuvat.

Sään kannalta paras matkailusesonki sijoittuu siis Suomen talveen ja kevääseen, ja pakettimatkoja tarjotaan erityisesti talvikaudella. Gambia on parhaimmillaan juuri silloin kun Suomessa on kaikkein synkintä!

Vaikka esimerkiksi Iltalehti ja Ilta-sanomat ovat uutisoineet näyttävästi seksiturismista, Gambia ei ole pelkästään sitä vaan auringonpaiste keskellä Euroopan talvea houkuttelee myös pariskuntia ja lapsiperheitä vaihtoehtona jo tylsäksi käyneelle Kanarialle.

Valmismatkoja järjestää tällä hetkellä Suomessa Tjäreborg. Omatoimimatkailijalle on useita vaihtoehtoisia reittejä, tosin se vaatii välilaskua esimerkiksi Brysselissä tai Frankfurtissa.

Onko Gambiaan turvallista matkustaa?

Massaturismi maahan on jatkunut jo pitkään ja siten matkailijan palvelut ovat kehittyneitä. Gambia on helppo kohdemaa, myös ensimmäistä kertaa Afrikkaan matkustavalle. Perusenglannilla pärjää hyvin koska englanti on maan virallinen kieli.

Gambian valuutta on dalasi, jonka kurssi toukokuussa 2019 on noin 0,018€. Ostosten hintataso on edullinen, varsinkin ruoka ja alkoholi ovat halpoja verrattuna Euroopan matkakohteisiin.

Moni nainen matkustaa Gambiaan mieluiten juuri yksin, tarkoitushan on seurustella paikallisten miesten kanssa eikä viettää aikaa kaveriporukalla. Ensikertalainen voi kuitenkin kokea olonsa varmemmaksi toisen samanhenkisen naisen kanssa.

Löytyisikö ystäväpiiristäsi tai vaikkapa Facebookista sopivaa matkaseuraa? Maassa jo vierailleiden kanssa keskustellessa saat myös tositietoa muiden naisten kokemuksista.

Gambia on trooppinen maa ja ötökät voivat olla kiusaksi. Sen vuoksi mm. keltakuumerokotus on suositeltava, myös muut perusrokotteet pitää olla kunnossa. Malarianestolääkitys tulee aina ottaa.

Tarkista suositukset THL:n Matkailijan terveysoppaasta. Sanomattakin lienee selvää että intiimissä kanssakäymisessä on aina käytettävä kondomia.

Gambialaiset tunnetaan erittäin ystävällisinä, minkä suomalainen voi kokea tungettelevaksi tai jopa ahdisteluksi. Arkijärki on syytä pitää matkassa siinä missä Euroopan suurkaupungeissakin: huijauksia yritetään ja taskuvarkaita on liikkeellä.

Asenne on kuitenkin hyvä säilyttää iloisena ja avoimena: matkustithan tänne tapaamaan uusia ihmisiä!

Suomen ulkoministeriö ei julkaise erikseen Gambiaa koskevaa matkustustiedotetta, matkanjärjestäjät seuraavatkin yleensä Ruotsin suosituksia.

Gambialainen mies ja romanssiturismi

Kun puhutaan seksiturismista on hyvä pitää mielessä että suhteet Gambialaisten miesten ja Eurooppalaisten naisten välillä eivät ole avointa prostituutiota samassa mielessä kuin miesten Pattayan reissuilla. Gambia on itse asiassa pohjimmiltaan varsin konservatiivinen muslimimaa ja seksin myyminen on ainakin teoriassa laitonta.

Turistien suhteita gambialaisiin ympäröi häveliäs romanttisuuden ja ystävyyden verho. Miehillä ei ole mitään tunti- tai palvelukohtaista hintaa. Kuitenkin kiistatta länsimaisen naisen korkea taloudellinen asema suhteessa paikalliseen elintasoon on miesten motivaationa.

Naisen siis odotetaan ostavan lomaromanssilleen pieniä lahjoja tai maksavan tämän menoja. Tietyllä tavalla suhteet muistuttavat siis jopa tällä hetkellä pinnalla olevaa sokerideittailu-ilmiötä.

Parisuhteen edetessä gambialaismies saattaa varsin pian ehdottaa naimisiin menemistä. Avioliitto Eurooppalaisen kanssa kun takaisi oleskeluluvan ja paremmat elinolot kuin köyhä kotimaa.

Vaikka raha vaikuttaa taustalla osaavat miehet olla varsinaisia hurmureita. Gambialaismies ei pelkää osoittaa rakkauttaan ja muistaa kyllä ylistää ja palvoa naisystäväänsä. Moni nainen kokee että afrikkalaiset miehet saavat heidät tuntemaan itsensä Naisiksi eri lailla kuin miehet kotopuolessa.

Lisäksi on tottakai se fyysinen ulottuvuus: rantapojat pitävät itsensä urheilullisessa kunnossa ja nuorille miehille suoriutuminen makuuhuoneessa ei tuota ongelmia.

Rantapummit ja miesten tapaaminen

Miehen löytäminen Gambiassa on valkoiselle naiselle helppoa. Jo käveleminen rantakadulla on riittävä signaali että olet ystävää vailla ja kosijoita ilmestyy varmasti paikalle. Näistä miehistä käytetään Gambiassa sanaa ”bumster” eli pummit.

Bumsterit tunnistaa usein reggae-henkisestä vaatetuksesta eli he pukeutuvat näyttävästi rastafarien tunnusväreihin keltaiseen, punaiseen ja vihreään. Myös kannabiksen eli paikallisesti jamban polttelu (huom. huumeet ovat Gambiassa laittomia!) kuuluu tyyliin.

Kaikki eivät välttämättä pelkästään ole etsimässä seksisuhteita vaan tienaavat elantonsa tekemällä turisteille pieniä palveluksia, tai sitten suoranaisesti kerjäämällä rahaa milloin milläkin tekosyyllä.

Osa bumstereista on jo vähän vanhempia ja kulahtaneen oloisia. Paremman näköisiä nuoria miehiä näkee sitten rannalla treenaamassa näyttävästi painojen kanssa. Ei siis tarvitse hypätä heti ensimmäisen kiinnostuneen ukon kainaloon. Seuranhakijat eivät täällä lopu kesken!

Jos jo päiväsaikaan meno on suorasukaista, niin iltaa kohden tunnelma tiivistyy entisestään. Yöelämän keskus on Kalolin pääkatu Senegambia strip, eli ”The Strip” kuten Las Vegasissa. Alkuillasta alueen ravintoloissa voi nauttia hyvän illallisen ja viiniä kohtuuhintaan ja sitten siirtyä yökerhoihin joissa villit rytmit soivat pitkälle aamuyöhön. Täällä kukaan nainen ei pitkään ole seinäruusuna!

Mitä muuta Gambia tarjoaa ja minne seuraavaksi?

Vaikka matkustaisit Gambiaan ensisijaisesti uusien ja eksoottisten seksikokemusten perässä kannattaa Afrikan reissusta ehdottomasti hankkia myös muita muistoja.

Pakettimatkat tarjoavat usein järjestettyjä retkiä syvemmälle sisämaahan, jolloin tarjoutuu tilaisuus kokea Gambian monimuotoista luontoa. Erityisesti lintuharrastajat pitävät Gambiaa oikeana aarreaittana, mutta myös simpanssien, niilinkrokotiilien ja virtahepojen kohtaaminen on mahdollista.

Moninkertaisesti isompi naapurimaa Senegal on helposti saavutettavissa ja usein retki sinne onnistuu matkanjärjestäjän puolesta. Senegal on houkutellut vähemmän turismia ja on siten monen mielestä astetta aidompaa Afrikkaa.

Senegal on jo saavuttanut mainetta seuraavana kohteena niille naisille, joille Gambian rantakadut tuntuvat jo puhkikävellyiltä.

Jaa juttu:

Jätä kommentti